KidsArk - Corona maatregelen

Protocol coronamaatregelen voor Kidsark 4-12 jaar.

KidsArk - Corona maatregelen

* de kinderen komen via de zij-ingang binnen.  De ouders zeggen bij de deur gedag. De kinderen worden opgevangen door 1 kinderwerker en na handen te hebben gereinigd mag het kind direct naar boven, waar de andere kinderwerker zal zijn.

* de stoelen zijn door de kinderwerkers neergezet. De kinderen mogen gaan zitten waar ze willen, wel moeten ze de stoelen laten staan zoals ze staan. De kinderwerkers zorgen dat ze zelf op 1,5 meter van elkaar zijn. De kinderen mogen wel dichter bij elkaar en de kinderwerkers komen.

* als een kind naar het toilet moet, gaat 1 kinderwerker mee en na gebruik maakt de kinderwerker het toilet schoon, te denken aan deurkruk, spoelknop , kraan en wc bril. Dit met aanwezige doekjes. 

* drinken. De keuken is afgesloten. Dit houdt in dat we drinken boven maken in wegwerpbekertjes.

* na de kinderdienst wordt alles goed schoongemaakt, te denken aan tafels, stoelen, en ook de trapleuning.

*als kinderen niezen/neus moeten snuiten: papieren tissue en daarna grondig handen wassen/desinfecteren.

* er mag vooralsnog niet gezongen worden binnen.

* als het mogelijk is de ramen open zetten i.v.m. ventilatie.

* buitenspelen kan altijd. De kinderen gaan via de zij -ingang  naar buiten, om te spelen, maar ook na de dienst gaan ze direct naar buiten, waar de ouders zullen zijn om ze op te vangen.

* met avondmaal doen de kinderen niet mee, omdat dan de kinderen in de kerkzaal zouden moeten. Wel kan ervoor gekozen worden om als kinderwerkers samen met de kinderen op dezelfde tijd avondmaal te vieren. In dat geval moet de kinderwerker zorgen dat er bekertjes druivensap en brood of matzes (met handschoentjes aan uitdelen) boven aanwezig zijn.

*als er meer dan 8 kinderen zijn ervoor kiezen om naar buiten te gaan bij mooi weer. Bij slecht weer kijken of er kinderen de dienst in kunnen om bij hun ouders te gaan zitten. Er zal een werkblad zijn voor de kinderen die in de kerk gaan zitten. Als er regelmatig meer kinderen komen kunne we met een intekenlijst werken.